top of page

בקשה למשפט חוזר

משפט חוזר הינו הליך שנדון בבית משפט העליון וקבוע בסעיף 31 לחוק בתי המשפט.

כאשר מוגשת בקשה למשפט חוזר נוצר מצב בו לבית המשפט העליון ישנה האפשרות להורות על משפט חוזר וזאת לאחר שפסק הדין בעניין הפלילי הפך לחלוט ונפסק בו באופן סופי ומוחלט.

בבקשה דן שופט יחיד בבית המשפט העליון, אשר רשאי לדחות את הבקשה או לקבלה ולהורות על עריכת משפט חוזר. אם מתקבלת הבקשה, ובהיעדר הסכמה לזיכוי מטעם היועץ המשפטי לממשלה, מתנהל משפט חוזר בבית המשפט העליון או בבית המשפט המחוזי, וזאת כפי שנקבע בהחלטה.

בקשות למשפט חוזר אינן דבר של מה בכך ולראיה מקום המדינה אושרו בסך הכל כ- 34 משפטים חוזרים.

איך מתנהל הליך של משפט חוזר?

סעיף 31א' לחוק בתי המשפט מפרט מהם התנאים הקבועים בחוק לקבלת משפט חוזר:

1.   בית משפט פסק שאחת הראיות שהוגשו במשפט המקורי יסודה בשקר או בזיוף, ואלמלא אותה ראיה הייתה תוצאת המשפט משתנה לטובת הנידון.

2.  הוצגו עובדות או ראיות חדשות, העשויות לבדן, או ביחד עם החומר שהיה בפני בית המשפט בראשונה, לשנות את תוצאות המשפט לטובת הנידון.

3.  אדם אחר הורשע באותו המעשה, כשממשפטו של אותו אדם עלה כי מי שהורשע לראשונה בעבירה לא ביצע אותה.

4.  נתעורר חשש ממשי שבהרשעה המקורית נגרם לנידון עיוות דין.

 

בקשה למשפט חוזר חייבת להיות מוגשת בצורה המוקפדת ביותר שיש.

זו בעצם ה"ירייה האחרונה" בהליך הפלילי ולאחריה, מוצו כל ההליכים הקיימים.

משפט חוזר הינו כלי נהדר לעשיית צדק ולחשיפת האמת.

לעיתים נופלות טעויות בהרשעה של בני אדם וידוע כי מערכת המשפט אינה חפה מטעויות (בדומה לכל מערכת כזו או אחרת) וכי לעיתים אנשים משלמים בחייהם על טעויות שהם אינם אחראים להם (מחדלי חקירה, הפעלת לחץ על נאשמים לחתום על הסדר טיעון, טעויות אנוש וכו').

 

משרדנו מתמחה בתחום המשפטים החוזרים ומכין ללקוח מעטפת הגנה הכוללת לדוגמא: בחירת  מומחים בתחום לצורך כתיבת חוות דעת התומכות בבקשה למשפט חוזר, חקירת הממצאים והמוצגים שנתפסו בתיק, גילוי מחדלים, חקירת העדויות בתיק, מערך הגנה חדש החושף את סך כל הליקויים בתיק ואת מחדליו, קבלת חומרי הגנה שלא נמסרו בהליך הפלילי וכמובן ייצוג חריף ובלתי מתפשר בבית משפט תוך כדי הבנה וניסיון רב בתחום זה.

bottom of page